Translate
Sök
Syrien
30 sep 2016

Våldet trappas upp!

Livet i Syrien blir allt våldsammare. Vardagen är en kamp. Men våra volontärer gör allt för att hjälpa. Följ livet på plats.

Nioåriga Nour och hans pappa har skadats och tvingats fly från sitt hem. Här blir Nour undersökt av vårt mobila hälsoteam då han fått feber och hans sår blivit infekterade. ”Han kommer bli bra, om ett tag kan han vara med och spela fotboll igen” berättar vår volontär Abdul Hamid för The Guardian.

Fotboll mitt i kriget

Ett välkommet inslag i vardagen! 10 –åriga Hammoud sprudlar av glädje på fotbollsplanen i Syrien. Han älskar att spela. ”Han har potential och en lysande talang” berättar Ziad för The Guardian. Ziad är en av våra volontärer i Syrien som anordnar idrottsaktiviteter för barn som tvingats lämna sina hem.

Barn spelar fotboll i Syrien

Långvariga konsekvenser

Yahia är diabetiker och får hjälp med att lägga om ett sår på sin fot. Han och hans familj har flytt flera gånger. Nu har de sökt skydd på en skolgård berättar han för The Guardian. Ett av hans barn har dött och ett annat har förlorat synen efter en skottskada i huvudet. Krigets konsekvenser är hårda och långvariga.

Man får hjälp att lägga om ett sår av SARC

Livsnödvändig hjälp

Vi har funnits på plats i Syrien långt innan konflikten började. Varje månad hjälper vi miljontals människor. Exempelvis har vi nått 4,6 miljoner människor med mat hittills i år. Hela 6 miljoner har fått bröd. Detta hjälparbete får respekt tack vare vår lokala närvaro och vår neutralitet mot stridande parter. Vi tar aldrig ställning mellan stridande parter men står alltid på de drabbades sida.

Foto: Noor Hazouri, Huda Alabdullah and Sevim Turkmani - Syrian Arab Red Crescent

Taggar

Syrien Konflikt På flykt Katastrofhjälp Volontär
Röda Korset månadsgivare

Bli hjälpen som aldrig lämnar

Som månadsgivare i Röda Korset är du en del av världens största mänskliga skyddsnät. Tillsammans kämpar vi för att återuppbygga samhällen och ge människor en framtid. Du bidrar med så mycket du vill, så länge du vill.

Bli månadsgivare i dag
Röda Korset sjukvård Syrien

Rädda liv i Syrien

Du kan göra skillnad. Röda Korset är på plats i Syrien, och våra volontärer och sjukvårdare kämpar varje dag för att ge människor den hjälp de behöver för att överleva. Med din hjälp kan vi fortsätta rädda liv.

Ge till Syrien