Translate
Sök
Ghadeer är en av våra många volontärer i Syrien som kämpar för att rädda liv. Ghadeer är en av våra många volontärer i Syrien som kämpar för att rädda liv.
Syrien
26 feb 2018

Hon riskerar livet som volontär i krigets Syrien

Vad får en ung tjej att vilja riskera livet i krigets Syrien? Trots att flera volontärer från Röda Korset och Röda Halvmånen dödats i konflikten är Ghadeer säker på sin sak.
– Jag vill hjälpa till i samhället, säger hon.

Var med och rädda liv varje dag – bli månadsgivare nu!

Ghadeer har varit volontär i Syriska Röda Halvmånen sedan konflikten startade för sju år sedan. Hon arbetar på en av Röda Halvmånens hälsokliniker i Kiswe, utanför Damaskus. Det är ett område där många människor på flykt bor.

Kliniken är öppen dygnet runt och skickar ut ambulanser för att hämta sjuka och skadade.

– När vi får ett anrop för att åka ut känner jag mig glad och stolt över att kunna hjälpa människor och föra dem till sjukhus, säger Ghadeer.

Röda Korset är en av få internationella hjälporganisationer som kan arbeta inne i krigets Syrien.

– Vår neutralitet är en viktig förutsättning för att kunna nå människor. Jag minns en gång när ett svårtillgängligt område hade attackerats. Vi var de enda som kunde komma in. Alla förstod att vi måste få fullfölja vårt humanitära uppdrag, säger Ghadeer.

Men tyvärr är det inte alltid självklart att hjälparbetare fredas, och under de sju år konflikten i Syrien pågått har fler än 60 volontärer från Röda Korset och Röda Halvmånen dödats. Ghadeer har själv upplevt farliga situationer.

– När vi har attackerats har jag känt mig rädd och besviken, säger hon.

Men tillsammans hittar Ghadeer och de andra volontärerna i Syriska Röda Halvmånen ändå styrkan att fortsätta.

– Vi är som en familj.
 
Som månadsgivare räddar du liv i Syrien och världen över. Anmäl dig idag! 

Taggar

Syrien Konflikt På flykt Katastrofhjälp Volontär