Translate
Sök
29 lastbilar fyllda med bland annat mat, hygien-kit och filtar nådde fram till Afrin. 29 lastbilar fyllda med bland annat mat, hygien-kit och filtar nådde fram till Afrin.
Syrien
02 mar 2018

Hjälpen når fram till Afrin!

För första gången sedan december har vi kommit in med nödhjälp i Afrin i norra Syrien.

Ge en gåva som räddar liv i Syrien >

En konvoj med 29 lastbilar från Röda Korset och Röda Halvmånen rullade in i det krigsdrabbade området på torsdagen. I lasten fanns nödhjälp som mat, vatten, filtar och hygien-kit för 50 000 personer.

Hjälpbehoven är stora i området. Tiotusentals människor har tvingats fly sina hem och lever som internflyktingar.

Säkerhetsläget har gjort att vi inte har kunnat komma in i Afrin de senaste månaderna. För att vi ska kunna arbeta i ett område krävs det alltid att vi får säkerhetsgarantier från de stridande parterna.

Konvojen som nu nått fram är vår första till området sedan häftiga strider utbröt i området tidigare i år. Under 2017 kom vi fram med flera hjälpsändningar till Afrin, senaste gången var i början av december.

Läget i Afrin, Östra Ghouta och andra områden i Syrien är något vi följer mycket noga. Vi ser med oro på den senaste tidens våldsamma strider där civila blivit offer och vårdinrättningar hamnat i skottlinjen. Vi uppmanar vi alla parter att respektera den humanitära rätten – civila, sjukhus, ambulanser och hjälparbetare får inte attackeras!

Fakta: Tusentals frivilliga hjälper i Syrien

Kriget i Syrien har pågått i sju år. Röda Korset är en av få organisationer som kan arbeta över frontlinjer och med brett tillträde i Syrien idag. Varje månad når vi genom tusentals volontärer 4,5 miljoner människor. Hjälpen består av mat, vatten, sanitet, sjukvård, första hjälpen-kit, tak över huvudet och psykosocialt stöd. 

Taggar

Syrien Konflikt På flykt Katastrofhjälp Volontär