Translate
Sök
Få hjälporganisationerna når ut brett i Syrien. Röda Korset och Röda Halvmånen hjälper runt om i det krigsdrabbade landet.

Syrien

Just nu: Vinterkylan slår hårt mot människor på flykt undan kriget i Syrien. Vi är på plats med värme, sjukvård, filtar och evakuerar människor från de insnöade flyktinglägren i Libanon.

Kriget i Syrien har pågått i snart åtta år och situationen är desperat. Människor skadas och dödas, tusentals är fängslade eller försvunna, och miljoner är på flykt undan konfliketn, både inom landet och utanför. Matbristen är akut. Våldet gör hjälpinsatsen svår och våra volontärer och anställda på plats riskerar sina liv för att hjälpen ska komma fram. 

Röda Korset är en av få organisationer som kan arbeta över frontlinjer och har brett tillträde i Syrien idag. Varje månad når vi ca 5 miljoner människor med bland annat mat, vatten, värme, sjukvård och psykosocialt stöd. 

Ge en gåva som räddar liv i Syrien >

Röda Korset sjukvård Syrien

Rädda liv i Syrien

Du kan göra skillnad. Röda Korset är på plats i Syrien, och våra volontärer och sjukvårdare kämpar varje dag för att ge människor den hjälp de behöver för att överleva. Med din hjälp kan vi fortsätta rädda liv.

Ge till Syrien