Translate
Sök
Stockholm Santa Run
Event
15 nov 2016

Stockholm Santa Run

Snart kommer flera hundra tomtar att samlas i Kungsträdgården. Inte för att dela ut julklappar utanför att springa och samtidigt samla in pengar till Röda Korset och andra organisationer.

Den 11 december går startskottet för Stockholm Santa Run. Det är inte ett vanligt lopp. Alla deltagare är utklädda till tomtar och intäkterna från loppet går till Röda Korset, Aktivisfonden och Barncancerfonden. Ett fantastiskt initiativ av grundaren Kiana Moberg.

- Loppet är cirka tre kilometer långt och går mitt i Stockholm. Det är en härlig upplevelse och samtidigt gör du gott för andra genom din medverkan, säger Kiana.

Hoppas på deltagarrekord

I år arrangeras Stockholm Santa Run för tredje året i rad. Första året var det knappt hundra tomtar med. Förra året var cirka 1000 tomtar med. I år väntas ännu fler.

- Vi hoppas vi på deltagarrekord, berättar Kiana, vi räknar med att nästan 3000 tomtar kommer att stå på startlinjen i år. Det kommer bli riktigt fantastiskt!

Alla kan vara med

Både barn och vuxna är välkomna. Du får gå, jogga eller springa, allt efter din förmåga. Enda kravet är att du är utklädd till tomte.

-Tillsammans gör vi skillnad! säger Kiana Moberg.

Här anmäler du dig!

Röda Korset månadsgivare

Bli hjälpen som aldrig lämnar

Som månadsgivare i Röda Korset är du en del av världens största mänskliga skyddsnät. Tillsammans kämpar vi för att återuppbygga samhällen och ge människor en framtid. Du bidrar med så mycket du vill, så länge du vill.

Bli månadsgivare i dag