Translate
Sök
Insamling
23 jan 2017

Rekord för pantgåvor – igen!

2016 slogs ett nytt rekord för gåvor via den så kallade Rödakorsknappen på pantmaskinerna i ICA-butiker. Drygt 7,5 miljoner kronor skänkte svenska folket till Röda Korsets verksamheter.

Rödakorsknappen fanns i 630 ICA-butiker i Sverige förra året.

Det största donerade beloppet kom återigen in på ICA Maxi i Göteborg med 167 118 kronor från 15 900 kunder. De mest givmilda kunderna återfanns på ICA Nära Klingstad i Danderyd, där hela 10 procent av kunderna valde att trycka på Rödakorsknappen. Totalt sett så doneras nästan 2 procent av ICA-kundernas pant i Sverige till förmån för Röda Korset.

Det är jättekul att se att resultatet för skänkt pant ökar i år igen. Jag tror att många ser det som ett enkelt sätt att hjälpa andra när man ändå gör en insats för miljön. Pengarna är omärkta och går till Röda Korsets verksamheter i Sverige och världen, där de behövs bäst för stunden, säger Nils Nilsson, ansvarig för ICA-samarbetet på Röda Korset.

Samarbetet med donationsknapp på pantmaskinerna i butiker har funnits sedan 1999 och är en del av ett större samarbete mellan ICA och Röda Korset. Fler aktiviteter kommer att genomföras tillsammans med ICA Supermarket under 2017, i och med att ICA fyller 100 år.