Translate
Sök
Kvinna från Röda Korset bär ett barn som anlänt med båt.

På flykt

65 miljoner människor befinner sig just nu på flykt i världen. Röda Korset finns på plats längs hela flyktvägen. Och vi hjälper på hundratals orter runt om i Sverige.

För ett år sedan kom historiskt många människor till Sverige. Här uppmärksammar vi vad som gjorts och alla som engagerat sig.

Köp en flytväst - rädda liv på Medelhavet

Många av dem som flyr över Medelhavet saknar flytväst. Den första och viktigaste delen i räddningsarbetet är därför att dela ut flytvästar ifall flyktbåten skulle kapsejsa. Genom att köpa en flytväst för 174 kr stödjer du Röda Korsets arbete för människor på flykt och ser till att vi kan nå fler.

Köp en flytväst
Stöd Röda Korsets arbete för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof

Du kan hjälpa den som måste fly

Röda Korset är på plats längs hela flyktvägen och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Med din hjälp får människor på flykt medmänskligt stöd, sjukvård och nödhjälp som mat, vatten och värmande filtar.

Ditt stöd behövs.

Ge ditt stöd
Röda Korset - Familjeåterförenare

Familjeåterförenare, 150 kr per halvtimme

Röda Korsets familjeåterförenare letar efter saknade anhöriga som kommit ifrån varandra i krig och konflikt. Varje dag över hela världen jobbar vårt globala nätverk med att sammanföra familjer som slitits isär, och återförenar tusentals familjer varje år.

Stöd familjeåterförening