Translate
Sök
Röda Korset i USA och Karibien är redo att hjälpa med tak över huvudet och förnödenheter när orkaner och stormar slår till. Röda Korset i USA och Karibien är redo att hjälpa med tak över huvudet och förnödenheter när orkaner och stormar slår till.
Orkan
14 sep 2018

Orkanen Florence och stormen Isaac – Röda Korset ger stöd

Med väldig kraft drog orkanen Florence i över USA:s östkust. Över en miljon människor har evakuerats från sina hem. Samtidigt har flera länder i Karibien förberett sig för den tropiska stormen Isaac.

Florence drog under fredagen in över land i de amerikanska delstaterna South Carolina och North Carolina. Orkanen har orsakat förödelse och miljontals människor har beordrats att evakuera.

Amerikanska Röda Korset var väl förberedda för att kunna hjälpa människor när orkanen väl slog till. Över 2 000 katastrofarbetare har varit redo att ge det stöd som behövs. Tiotusentals drabbade har fått tak över huvudet i Röda Korsets olika center. Amerikanska Röda Korset fortsätter nu jobba med att ge stöd bland annat genom att dela ut mat.  

I Karibien (också kallat Västindien) har den tropiska stormen Isaac svept in. Flera länder och ögrupper har omfattats av varningar, till exempel Martinique, Dominica, Guadeloupe, Antigua, Saint Kitts och Nevis, Saint Martin och St. Maarten. Röda Korset i flertalet Karibiska länder har stått redo för att kunna hjälpa vid behov.