Translate
Sök
Många hjälps åt för att Röda Korsets hjälp ska nå fram. Områdena i Rakhine där hjälpen behövs ligger avlägset och infrastruktur saknas. Många hjälps åt för att Röda Korsets hjälp ska nå fram. Områden i Rakhine där hjälpen behövs ligger avlägset och infrastruktur saknas.
Rakhine
02 nov 2017

Röda Korset hjälper dem som är kvar i Rakhine

Sedan slutet på augusti då våldsamheterna i Rakhine eskalerade har över en halv miljon människor flytt till Bangladesh. Röda Korset har trappat upp hjälpen till dem som är kvar.

Ge en gåva som räddar liv i katastrofer >

Behoven är enorma bland de tiotusentals människor som finns kvar i Rakhine-staten i Myanmar. Röda Korset finns på plats i Rakhine och har de senaste två månaderna ökat insatserna för att ge människor mat, rent vatten och vård.

Målet är att ha hjälpt fler än 180 000 personer i Rakhine-staten i slutet av 2017, men det är inte lätt. Säkerhetsriskerna är stora och områdena där hjälpen behövs är ofta otillgängliga och infrastrukturen dålig.

Trots detta har Röda Korset nu nått över 40 000 personer i Rakhine. Vi har distribuerat nödhjälp i form av hygienpaket, myggnät, filtar och presenningar till över 36 000 personer och delat ut mat till mer än 40 000 personer.

Röda Korset finns på plats inne i Rakhine sedan flera år. Vi har jobbat kontinuerligt med att öka tillgången till vård eftersom vi vet att det är svårt för människor att få hjälp med grundläggande sjukvård. Vi tränar till exempel folk i små byar i första hjälpen och förebyggande vård så att de ska kunna hjälpa varandra och minska risken för smittsamma sjukdomar. För att säkerställa att människor har tillgång till hälsovård driver Röda Korset nu också mobila kliniker .

Läs också om vad Röda Korset gör i flyktinglägren i Bangladesh dit över en halv miljon människor flytt undan våldet i Rakhine.

Detta gör Röda Korset i Rakhine:

  • Över 75 000 liter rent vatten har delats ut.
  • 40 000 människor har fått mat.
  • Över 7 000  hushåll har fått nödhjälp i form av hygienkit, myggnät, filtar, presenningar och vätskeersättning.
  • 8 000 personer har fått kontantstöd.
  • 3 500 personer har fått hjälp med sanitet.