Translate
Sök
Röda Korsets Mobile Blackout Kit
Smart
16 apr 2019

Hur smart är du utan din smartphone?

Kan du dina föräldrars telefonnummer utantill? Dina barns? Din partners? Har du en ficklampa nära till hands eller använder du den som finns i din telefon? Hur bra klarar du dig utan kartan i mobilen?

En gång i tiden förlitade vi oss på olika typer av verktyg för att navigera, kommunicera och hålla koll på tiden. Idag samlar vi allt på ett enda ställe – mobilen. Men om el och internet slutar fungera vid en kris, så är våra mobiler till slut värdelösa. Det här är många av oss inte alls förberedda på.  
 
I Röda Korsets Mobile Blackout Kit har vi lagt fysiska versioner av appar vi annars har i våra mobiler. Ha dessa saker hemma i en låda inför en kris, och inte bara i mobilen. Mobilkitet innehåller ficklampa, väckarklocka, radio, kontaktbok, kompass, ett anteckningsblock, batterier och lite tidsfördriv.  

Kitet är i första hand symboliskt, men finns i ett fåtal exemplar i utvalda Röda Korset second hand-butiker. De första kunderna som handlar för 300 kronor får en låda.*

*Begränsad upplaga och i utvalda Röda Korset second hand-butiker. Gäller så länge lagret räcker. Kontakta din lokala butik för mer öppettider och vidare information.

Läs mer: Här säkrar du ett kit

Läs mer: Så klarar du dig utan din mobil – gör en krisplan