Translate
Sök
Volontärer inom Röda Korset lyfter dryck
Frivillig
16 apr 2019

Bli volontär hos Röda Korset

När något oförutsett händer behövs många som kan hjälpa till – och snabbt. Som frivillig inom Röda Korset är du en av dem.

Vid många kriser och katastrofer finns ett mellanrum mellan den hjälp som samhället erbjuder och den hjälp en drabbad människa behöver. Röda Korsets frivilliga kan erbjuda medmänskligt stöd och praktisk hjälp till drabbade och deras närstående. Vill du bidra med din tid, kompetens och ditt engagemang? Bli volontär.  
 
Röda Korset har vissa uppdrag som är specialiserade på att agera i en kris, till exempel inom krisstöd och första hjälpen, men oftast är det de volontärer som till vardags arbetar i våra olika verksamheter som vid en kris ställer om och utför de uppgifter som behövs för den specifika insatsen. I vår volontärdatabas hittar du alla uppdrag som finns lediga just nu. Där kan du kan också göra en bevakning för att få information när nya uppdrag kommer in. 

Volontär vid stor akut kris  

Vid en större akut händelse eller samhällskris kan det finnas ett stort behov av frivilliga som hjälper till precis just där och då. I de fallen kan vi annonsera efter och lägga upp ett formulär där du kan anmäla intresse för att delta. 

Läs också: Lär dig första hjälpen i mobilen

Läs också: Enkla sätt att spara vatten

 

 

Tillbaka till startsidan Tillsammans i kris --->