Translate
Sök
Röda Korset arbetar för ökad krisberedskap.

Tillsammans klarar vi oss bättre i kris

Är du redo om krisen kommer? Röda Korset finns på plats över hela landet och har lång erfarenhet av att jobba i kriser och katastrof. Här ger vi dig tips på hur du kan förbereda inför och bidra vid en kris. Packa en krislåda, förbered för strömavbrott, bli volontär eller hitta information vid en kris. 

mail icon

Bli krisredo! Få smarta tips till din mejl

*E-post

*Obligatoriskt fält

När du lämnat dina uppgifter kommer de att behandlas av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer på www.redcross.se/personligintegritet

Tack för att du skrev upp dig!

Tyvärr gick något fel. Testa gärna att skicka in din anmälan igen.

5 tips på hur du sparar vatten

Ett varmt väder kan få allvarliga konsekvenser på många håll i Sverige. Skogsbränder och torka kan leda till dåliga skördar och stor foderbrist för lantbrukare. Dessutom kan vattnet i brunnar sina.

Läs mer

Gör upp en krisplan

Du kan själv påverka hur du klarar dig i en kris. Förbered så att du har vatten, mat, värmekällor och kommunikationshjälpmedel hemma om ett strömavbrott eller en annan kris kommer. Utgå ifrån att du kan komma att behöva klara dig själva i tre dygn, då kan samhällets resurser i första hand gå till de som behöver det som mest.

Läs mer

Bli Röda Korsets beredskapspartner

Svenska Röda Korset har en lång historia av att agera i kris och vi arbetar nu för att stärka vår förmåga, med målsättningen att år 2025 ha 20.000 volontärer som kan agera i händelse av kris. Som en del i arbetet samarbetar vi med näringslivet, för att kunna ge relevant stöd på ett effektivt och hållbart sätt.

Läs mer