Translate
Sök
The Aid - ett krigsdrama. Röda Korset. The Aid - ett krigsdrama du kan påverka. En trailer gjord av svenska regissören Mikael Marcimain.
Hjälp familjer i krig
29 nov 2018

The Aid - ett krigsdrama du kan påverka

En liten flicka kommer ifrån sin mamma samtidigt som granater skjuter sönder deras hem. De måste fly men tappar kontakten med varandra och det är ovisst om de någonsin kommer att återses.

Hjälp familjer i krig. Swisha till 900 80 95.

Filmtrailern ”The Aid”, som är regisserad av Mikael Marcimain, skulle kunna vara reklam för julens stora krigsdrama. Det är det inte, det är den tuffa verkligheten för hundratusentals människor runt om i världen.

  • Över 100 000 människor har kommit ifrån sina familjer.
  • 68,5 miljoner människor befinner sig på flykt från sina hem.
  • 129 miljoner människor behöver humanitärt stöd.

För att väcka intresse bortom dessa siffror och få människor att ta till sig att julens stora drama varken visas på bio eller går på tv, utan sker på riktigt runt omkring oss, har vi använt oss av filmvärldens mest intresseväckande grepp – trailern. Som tittare tror man att ett nytt krigsdrama vid namnet ”The Aid”, regisserat av regissören Mikael Marcimain (Call Girl, Gentlemen), snart har premiär. Mot slutet av filmen avslöjas att det inte är en kommande film, utan en liten bit av verkligheten för tusentals människor.

Att leva med sin familj är fastslaget av folkrätten. Röda Korset har i 150 år arbetat för att återförena människor som splittrats till följd av krig och flykt. Med 12 miljoner volontärer i 191 av världens länder har vi ett unikt nätverk som gör det möjligt för oss att efterforska familjemedlemmar på de flesta ställen i världen. Vintern 2018 efterforskar vi 100 000 personer globalt.

Pengarna som samlas in i årets julkampanj går till Röda Korsets verksamhet för att hjälpa de som drabbas i krig och konflikt. Jemen, Syrien, Sydsudan, Somalia och Afghanistan räknas till de svåraste väpnade konflikterna i världen. I alla de länderna finns Röda Korset på plats och hjälper de som drabbats. Vi ger mat och vård till de som tvingats fly sina hem, hjälper människor att leta efter försvunna familjemedlemmar, och vi för dialog med de stridande parterna om deras ansvar att följa krigets lagar och skydda de civila.

Läs mer om:

Röda Korsets arbete med familjeåterförening

Röda Korsets arbete i krig och väpnade konflikter

Taggar

Konflikt