Translate
Sök

Irak

Den humanitära krisen i Irak har eskalerat oerhört snabbt. Regionen är en av de mest instabila i världen. Miljoner flyktingar och internflyktingar befinner sig i en mycket allvarlig situation. Många som har flytt saknar tak över huvudet och mat, vatten och mediciner.  

Vi delar ut tält och livsviktig nödhjälp som mat och rent vatten till utsatta människor. Vi arbetar även med att sprida kunskap i bland annat skolor om den internationella humanitära rätten, det som vi vanligtvis kallar för krigets lagar.

En kraftig jordbävning drabbade Iran och Irak den 12 november. Vi är på plats, och kämpar för att rädda människor ur rasmassorna, ger första hjälpen och delar ut mat och vatten.

Röda Korset finns på plats världen över för de som tvingats på flykt. Mitt i konflikter som de i Syrien, Irak och Sydsudan, i flyktingläger i grannländerna och runt om i Europa för dem som tagit sig hit. Med ditt stöd kan vi dela ut mat, vatten, tvål, mediciner, filtar och ge människor tak över huvudet och sjukvård.

Du kan göra skillnad för människor på flykt

Röda Korset finns på plats världen över för de som tvingats på flykt. Med ditt stöd kan vi dela ut mat, vatten, tvål, mediciner, filtar och ge människor tak över huvudet och sjukvård.

Stöd människor på flykt