Translate
Sök
Kvinna, man och barn under katastrof i Bangladesh

Bangladesh

Bangladesh drabbas ofta av katastrofer. Landet ligger i en region där cykloner ofta sveper in längs kusten och fattigdomen är utbredd.

Vi utbildar människor i första hjälpen, hur de bygger stabilare hem och säkrar tillgång till rent vatten och toaletter. Vi hjälper även fattiga familjer att få en regelbunden inkomst genom möjlighet att odla ris, fisk eller föda upp höns.

Över en halv miljon människor har flytt till Bangladesh från grannlandet Myanmar (även kallat Burma) de senaste året. Läget i flyktinglägren i Cox’s Bazar är akut och nu orsakar monsunregn förödelse i lägren. Vi finns på plats för att hjälpa människor med bland annat mat, vatten, vård och tak över huvudet.

Rädda liv i katastrofer! Ge en gåva nu >

Swisha valfri summa till 123 000 4663.

När du ger en gåva behandlas dina uppgifter av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Klicka och läs mer.

Röda Korset katastrofhjälpen

Det allra nödvändigaste

Ofta är det absolut viktigaste efter en katastrof att få tag i mat, rent vatten, ett enkelt tak över huvudet och att kunna hålla sig någorlunda ren. Och så sjukvård, förstås, för de som skadats.

Stöd Katastrofhjälpen