Translate
Sök

Välkommen till Röda Korsets skolsajt

Röda Korset är en organisation som finns över hela världen och vi har erfarenhet som går 150 år tillbaka - det kan du använda dig av! På vår skolsajt hittar du information om vilka möjligheter det finns för engagemang och information om Röda Korset i skolan.

Allt som läggs upp på den här sidan får användas fritt och ska inspirera till ställningstagande och eget engagemang. En del av vårt uppdrag är att sprida humanitära värderingar och vi har därför samlat material som kan användas i utbildningssammanhang.

Elevrummet

Här kan du som är elev hitta inspiration, information, tips och råd om du vill engagera dig med Röda Korset på skoltid eller göra ditt gymnasiearbete om något av våra teman.

Lärarrummet

Här kan du som lärare läsa mer om vårt projekt kring socialt entreprenörskap i skolan, hitta filmer, lektionsupplägg och annat som kan inspirera dig i ditt arbete.

Gymnasiearbete

Vill du göra ditt gymnasiearbete om något intressant och samtidigt göra skillnad? Då kan vi på Röda Korset erbjuda en mängd upplägg till dig.

Röda Korsets Ungdomsförbund

Vill du bli en social entreprenör och göra något gott för samhället? Då kan du engagera dig i Röda Korsets Ungdomsförbund!