Translate
Sök
Fredrik Runsköld på plats i trakten kring Mosul.
Blogg
04 jan 2017 Av: Fredrik Runsköld

Tufft att inte vara med familjen

Jul och nyår har nu passerat och vi jobbar på som vanligt på sjukhuset.

Hej,

Nu har vi avverkat två storhelger, jul och nyår. Det var som förväntat tufft att inte kunna vara med sin familj under dessa högtider. Men vi hade en hel kontakt på Skype så det har fungerat ok ändå.  

Vi jobbar på sjukhuset som vanligt, tar emot en del skadade. Vi utför ca 5-6 operationer per dag, men det är en ganska hög omsättning på patienterna då militärpersonal ofta vill bli förflyttade väldigt snabbt till Bagdad eller Erbil. 

Idag kom det fram en kille till mig på sjukhuset, såg ut som vilken lokal förmåga som helst från trakten. Men döm om min förvåning när han tilltalar mig felfri välklingande skånska. Han berättade att han var och besökte sina släktingar, men hade fått en inflammation i knäet och uppsökte sjukhuset. Det blir väldigt svårt att bara sådär byta till svenska, man pratar bara engelska i det här sammanhanget. Kände mig ganska dum när jag nästan hade svårt att hitta dom svenska orden för det vi gör här. Han var trevlig och vi bytte telefonnummer, så vi kommer säkert höras framöver. Han skulle komma ner med kanelbullar imorgon som hans mamma bakat. 

Vi firade både julafton och nyårsafton på delegationen. Jag lyckades svänga ihop lite köttbullar, rödkål och en potatisgratäng, ambitionen var att göra en Janssons frestelse men dom äter tydligen inte ansjovis här, så det fick bli med vitlök istället för ansjovis.

Hej så länge

/Fredrik Runsköld, sjuksköterska på uppdrag för Röda Korset