Translate
Sök
Myanmar
18 okt 2016 Av: På praktik i Myanmar

Film, skratt och långsiktighet

Att lära andra är ju lika mycket en lektion för sig själv. Det insåg jag förra veckan, när vi fyra, “interns”, höll i en workshop om filmskapande för kommunikationsavdelningen här på Röda Korset i Myanmar.

Klockan nio nollnoll stod vi redo i airconditionrummet. PowerPointen lyste på duken, schemat för de två dagarna stod uppskrivet på white board tavlan och kakor och fruktskålar stod framme. En halvtimme efter hade ingen av deltagarna dykt upp och vi hade börjat äta av kakorna. Tillslut, var alla på plats och vi körde igång. Det blev mer som en diskussion än en lektion. Vi utbyte erfarenheter och skrattade väldigt mycket. De lärde sig grunderna i att göra egna filmer, så att de i framtiden kan visa det arbetet Röda Korset i Myanmar gör.

Jag hoppas verkligen att de kommer få användning av kunskaperna.

Sen vi praktikanter kom hit, har vi pratat mycket om att långsiktighet måste finnas i alla delar hos en organisation som Röda Korset. Det är både effektivare och mer långsiktigt att vi kan lära kommunikationsavdelningen att göra filmer för framtiden. Än att vi ska vara här under en kort period och göra filmer åt dem.

Hälsningar,
Siri Pårup
Praktikant, samarbete med Röda Korsets folkhögskola