Translate
Sök

Om oss

Röda Korsets Center för torterade flyktingar i Stockholm är en specialistmottagning för flyktingar som är i behov av behandling efter att ha utsatts för tortyr eller har traumatiserats av krigsupplevelser. Vi stöttar även anhöriga.

Vi arbetar med kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk psykoterapi, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) samt gruppverksamhet, exempelvis traumasensitiv yoga, dans/rörelseterapi och uttryckande konstterapi. Behandlingsupplägget är individanpassat. Vi som arbetar här är psykiater, psykoterapeuter, psykologer, socionomer samt en sjuksköterska. För patienter som är nyanlända i Stockholm och har sociala problem kan vi erbjuda ett utökat psykosocialt stöd, läs om det här.

Vill du veta mer om vår verksamhet?

Röda Korsets Center för torterade flyktingar i Stockholm startade 1985 som ett samarbetsprojekt främst mellan Svenska Röda Korset, Stockholms läns landsting och flera stockholmskommuner. Mellan 1989 och 2018 drevs Röda Korsets Center i stiftelseform. Sedan 1 januari 2019 drivs verksamheten av Svenska Röda Korset, läs mer här.

Du kan läsa vår verksamhetsberättelse för 2017 här

 

Vi som arbetar på centret