Translate
Sök

Om oss

Röda Korsets Center för torterade flyktingar i Stockholm är en specialistmottagning för flyktingar som är i behov av behandling efter att ha utsatts för tortyr eller har traumatiserats av krigsupplevelser. Vi stöttar även anhöriga.

Vi arbetar med kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk psykoterapi, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) och har också gruppverksamhet, exempelvis traumasensitiv yoga. Behandlingsupplägget är individanpassat. Vi som arbetar här är psykiater, psykoterapeuter, psykologer, socionomer samt en sjuksköterska. För patienter som är nyanlända i Stockholm och har sociala problem kan vi erbjuda ett utökat psykosocialt stöd, läs om Landaprojektet här.

Vill du veta mer om vår verksamhet?

Röda Korsets Center för torterade flyktingar i Stockholm startade 1985 som ett samarbetsprojekt främst mellan Svenska Röda Korset, Stockholms läns landsting och flera stockholmskommuner. Sedan 1989 drivs Röda Korsets Center i stiftelseform. Idag har vi avtal med Stockholms läns landsting. Du kan läsa vår verksamhetsberättelse för 2017 här

 

Vi som arbetar på centret