Translate
Sök

Katastrofer

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns på plats över hela världen både före, under och efter en katastrof tack vare våra miljontals frivilliga.

Just nu: 
Våldsamheter i delstaten Rakhine i Myanmar har tvingat 380 000 människor att fly till Bangladesh. Vi ger livsviktig hjälp på plats.

En jordbävning har drabbat Mexico och andra länder i centralamerika. Röda korset är på plats och har mobiliserat hjälpinsatser.

Den extremt kraftiga orkanen Irma orsakar förödelse i Karibien och Florida. Röda Korset är på plats för att hjälpa.

De värsta översvämningarna på flera årtionden gör att läget är akut i många områden i Bangladesh, Indien och Nepal. Röda Korset är på plats och delar bland annat ut mat och rent vatten.

Hungern slår hårt mot länder som Kenya, Somalia, Sydsudan, Etiopien, Jemen och Uganda. Röda Korset delar ut matpaket, behandlar undernärda barn och hjälper till med vatten och sanitet.

Ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Stoppa hungern!

Hungern slår just nu hårt mot flera länder som Kenya, Somalia, Sydsudan och Etiopien. Problemet är orsakat av torka, konflikt eller katastrof. Situationen gör att skördar slår fel, att boskap dör, att jobben blir färre och att människor inte får tillräckligt med mat och vatten.

Ge ditt stöd nu