Stäng
Du är här: Startsida/Stöd oss /Second Hand

Röda Korset Second Hand

Röda Korsets pop-up Second Hand på Arlanda. Foto: magnus sandberg

Röda Korsets Second Hand

Fynda kläder, möbler, böcker och mycket annat i vår Second Hand!

Varje dag får vi in mängder av gåvor och har ett unikt sortiment. Sortimentet varierar och vi har alltid behov av nya gåvor i våra butiker. Hos oss kan du handla och skänka med hjärtat och det ger möjligheter för oss i Röda Korset att göra hjälpinsatser internationellt, nationellt och lokalt, och samtidigt göra en miljönytta. Här kan du hitta din närmaste second hand-butik. 

Vår Second Hand ger hopp och räddar liv – i Sverige och i världen.

Var finns närmaste Röda Korset second hand-butik? Vad säljer butiken? Var lämnar jag min gåva?

Vi har försäljning runt om i landet av bland annat kläder, skor, böcker, möbler och leksaker som privatpersoner och företag skänker. Lokalt kan urval av varor och försäljningen se olika ut.  För information om din närmaste second hand-butik, när den är öppen, vad den säljer och tar emot för typ av gåvor eller klicka här.

Har du en fråga?

Sidansvarig Peder Johnson
E-post: peder.johnson@redcross.se
Sidan ändrad den 7 februari 2014
Etiketter:
Eller
Kontrollord: 6J7B

Kommentarerna ska hålla en respektfull ton och får inte innehålla förolämpningar eller förtal. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.

 • Tage Asplund 48 minuter sedan

  Hej igen

  Men problemet är ju att ni inte gör något, jag har mail-konversation i min mapp där du är RK och den andre en anställd på en Kupa, problemen kvarstår där. Tre besök har det blivit sedan i april och sista nu i juni, vikarierande "biträdande föreståndare" i strid med gällande praktikantregler hos AF. var det sista jag såg. Sedan tillkommer fler delar av tveksam karaktär när det gäller Turordning men det är inte klart än. Men inte har RK någon övergripande regelbok för dylik hantering.
  Sedan i Västerbotten hade ni också vissa rapporterade problem, i Värmland i två kretsar, i Västmanland etc.
  Eder Tage Asplund

 • Fredrik Gladh, chef Röda Korsets Infoservice 8 timmar sedan

  Hej igen Tage! Du är som sagt välkommen att kontakta även mig direkt. fredrik.gladh@redcross.se eller telefon 08-4524612 så ska jag se hur det kan hanteras och ge dig information vad vi gör.

 • Tage Asplund 9 timmar sedan

  Hej Fredrik

  Det är lite knepigt att se att du skriver att du inte kan ta tag i problemet, jag har haft kontakt med en person som du haft kontakt med mail-ledes, du gjorde inget då heller. Det är det som är huvudproblemet med RK, det finns massor av brister och inget gör något för att rätta till dem.
  I mitt uppdrag ligger det att se till att avveckla RK-kretsar och ersätta dem med mer "handlingskraftiga" humanister/Organisationer utan tvivelaktiga politiska ambitioner.
  Eder Tage Asplund

 • Fredrik Gladh, chef Infoservice 12 timmar sedan

  Hej Tage! Visst kan det vara bra med utomstående ögon på verksamheten. Det var mer rutiner kring betalningen för en sådan insats som jag ville lyfta. Som sagt inledningsvis i den här dialogen träffar jag gärna dig eller att du delger oss informationen så vi kan vidta åtgärder.Just nu kan jag tyvärr inte agera för att åtgärda eller hantera några problem. Det känns tråkigt. Vänlig hälsning, Fredrik

 • Tage Asplund igår

  Ja inte tänker jag inte begära pengar av er utan detta har andra betalat för, det finns människor som vill ha rätsida på felaktigheter.
  1. I Värmland på en anläggning anses det fela när det gäller arbetarskydd, dom gav mig uppdraget och kontaktuppgifter angående fler brister.
  2. Ni följer inte avtalslagar och har inkompetenta "förtroendepersoner" var den andra frågan jag hade att söka svar på.
  3 Sedan fick jag också tips om "det omvända momsbedrägeriet" som bakades in i uppdraget.
  Jag har fått dom svar jag ville ha av de ställen jag besökte, jag har fått betalningen för den första delen av mitt uppdrag. Nu återstår att sammanställa och påvisa vad jag lyckades samla in i form av ljudupptagningar, film och övrigt.
  De du påpekar om att göra egna uppföljningar kan vara bra men det kan också bli fel och det material som jag har kommer att visa det. Tack vare er tidigare bristfälliga hantering av vissa ärenden fick jag detta uppdrag och ni kommer att få den negativa publiciteten som tack för era uppföljningar. Så ser bra arbetsfördelning ut, troligen?

< Föregående1234567...
Stäng