Du är här: Startsida/Stöd oss /Second hand

Röda Korset Second hand

Foto: Magnus Bergström

Välkommen till Röda Korsets Second hand!

Varje gång som en gåva hittar en ny ägare i våra butiker får någon det lite bättre. Fynd för dig. Vinst för många.

Du bidrar till vårt hjälparbete när du köper och när du skänker kläder, saker, böcker och annat i Röda Korset Second hand, "Mötesplats Kupan".  

Pictogram symbolbilder kanna gunghäst lampan tröja. Second hand Kupan.

Second hand är ett sätt att återvinna fullt användbara kläder och prylar. Det du inte längre har användning för blir till glädje för någon annan och när vi har sålt det omvandlas det till viktiga hjälpinsatser, lokalt, nationellt och internationellt. Där det gör störst nytta. Och det vi inte säljer återvinner vi.

Vår Second hand ger hopp och räddar liv – i Sverige och i världen.

Hur hittar jag min närmaste Second hand-butik?

Har du en fråga?

Sidansvarig Peder Johnson
E-post: peder.johnson@redcross.se
Sidan ändrad den 7 februari 2014
Etiketter:
Eller
Kontrollord: 86KW

Kommentarerna ska hålla en respektfull ton och får inte innehålla förolämpningar eller förtal. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.

 • Sven Svensk 2015-01-27

  Varför kan anställda sälja gåvor som egen egendom vid vissa av era butiker(Åre)? Vilket är skälet till att insamlingsbössorna i Åre inte kommer de hjälpbehövande till godo?
  Varför tillåts människor utan humanistisk ådra jobba som föreståndare? En mytoman, lågbegåvad person med klar psykopatiska drag upprätthåller den posten i Åre kommun, Mötesplats Kupan i Järpen.

 • Henric, Röda Korsets Infoservice 2015-01-20

  Hej Emma!

  Tack för din fråga. Det är upp till varje butik att själv bestämma om de kan ta emot möbler, det beror på hur stor butik de har och hur lagerutrymmet ser ut. Du hittar kontaktuppgifter till din närmaste butik via den här länken: http://www.redcross.se/kontakt/motesplatser/

  Lycka till!

 • Emma 2015-01-20

  Hej! Jag undrar om ni tar emot möbler? Jag har två hyllor, en säng, en soffa och ett tevebord som jag vill bli av med... Kan ni hämta upp dom i så fall? Har varken bil eller körkort...

 • amel 2015-01-17

  dfrgthy7jukilo;pg6th7uju8ijku87p

 • Ninnie 2014-12-16

  Hej.

  En liten fråga. Hur har ni öppet mån tis innan nyår i Luleå. Kommer vara uppe och rensa ut i lägenheten och hsr endel saker som jag vill skänka till er. Finns de möjligheter att ni hämtar upp sakerna?

  Mvh ninnie

< Föregående1234567...