Du är här: Startsida/Stöd oss /Second hand

Röda Korset Second hand

Foto: Magnus Bergström

Välkommen till Röda Korsets Second hand!

Varje gång som en gåva hittar en ny ägare i våra butiker får någon det lite bättre. Fynd för dig. Vinst för många.

Du bidrar till vårt hjälparbete när du köper och när du skänker kläder, saker, böcker och annat i Röda Korset Second hand, "Mötesplats Kupan".  

Pictogram symbolbilder kanna gunghäst lampan tröja. Second hand Kupan.

Second hand är ett sätt att återvinna fullt användbara kläder och prylar. Det du inte längre har användning för blir till glädje för någon annan och när vi har sålt det omvandlas det till viktiga hjälpinsatser, lokalt, nationellt och internationellt. Där det gör störst nytta. Och det vi inte säljer återvinner vi.

Vår Second hand ger hopp och räddar liv – i Sverige och i världen.

Hur hittar jag min närmaste Second hand-butik?

Har du en fråga?

Sidansvarig Peder Johnson
E-post: peder.johnson@redcross.se
Sidan ändrad den 7 februari 2014
Etiketter:
Eller
Kontrollord: PD66

Kommentarerna ska hålla en respektfull ton och får inte innehålla förolämpningar eller förtal. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.

 • Anna-Carin Hedén, webbredaktör 2014-07-07

  Till Ingrid Liljedahl:
  Hej Ingrid, vi har tyvärr ingen möjlighet att ha koll på sortimentet i var och en av våra butiker utan enda sättet är att leta. Ledsen att jag inte kan hjälpa dig, men hoppas du har tur och hittar en rottingvagn någonstans!!!

 • Ingrid Liljedahl Finland 2014-05-21

  Hej jag har länge sökt en gammal barnvagn i rotting, är det möjligt att få tag i någon sådan via er?

 • Sonja Sjöstrand 2014-04-01

  Hej

  Tror att det kan vara svårt att få tag på en spis i våra secondhandbutiker men du kan prova att ringa någon i din närhet och höra , du hittar kontaktuppgifter under kontakt här på hemsidan MVH Sonja Sjöstrand Infoservice

 • Jan Allan Andesron 2014-03-29

  Han vill att kopa andran hand spis.

 • Anna-Carin, webbredaktör www.redcross.se 2014-03-18

  Till Carina som undrade över namnet "Kupan".
  Jag fick tag i rödakorsaren Björn Lundell, som var med och startade den allra första Kupan i Växjö. Han berättar: "När vi funderade på namn gick tankarna till bina som samlade in av naturens överflöd, omsatte detta och lämnade resultatet till oss människor. På samma sätt kunde vi samla in av samhällets överflöd, omsätta detta och vårt resultat kom utsatta människor till del.
  Men binas kupa har också en annan funktion – den är ett skydd för bina. På samma sätt är Mötesplats Kupan en fredad zon – ett skydd för de människor som deltar i verksamheten men också ett skydd för den utsatte som kommer till oss för att få stöd och hjälp." Tack, Björn, för bakgrunden. Den var det säkert inte många ens av oss som jobbar inom SRK som visste!

< Föregående123