Stäng Gå till vår webshop och ge en gåva
Du är här: Startsida/Stöd oss /Second hand

Röda Korset Second hand

Foto: Magnus Bergström

Välkommen till Röda Korsets Second hand!

Varje gång som en gåva hittar en ny ägare i våra butiker får någon det lite bättre. Fynd för dig. Vinst för många.

Du bidrar till vårt hjälparbete när du köper och när du skänker kläder, saker, böcker och annat i Röda Korset Second hand, "Mötesplats Kupan".  

Pictogram symbolbilder kanna gunghäst lampan tröja. Second hand Kupan.

Second hand är ett sätt att återvinna fullt användbara kläder och prylar. Det du inte längre har användning för blir till glädje för någon annan och när vi har sålt det omvandlas det till viktiga hjälpinsatser, lokalt, nationellt och internationellt. Där det gör störst nytta. Och det vi inte säljer återvinner vi.

Vår Second hand ger hopp och räddar liv – i Sverige och i världen.

Hur hittar jag min närmaste Second hand-butik?

Har du en fråga?

Sidansvarig Peder Johnson
E-post: peder.johnson@redcross.se
Sidan ändrad den 7 februari 2014
Etiketter:
Eller
Kontrollord: DBKU

Kommentarerna ska hålla en respektfull ton och får inte innehålla förolämpningar eller förtal. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.

 • Ninnie 2014-12-16

  Hej.

  En liten fråga. Hur har ni öppet mån tis innan nyår i Luleå. Kommer vara uppe och rensa ut i lägenheten och hsr endel saker som jag vill skänka till er. Finns de möjligheter att ni hämtar upp sakerna?

  Mvh ninnie

 • Luke Warren 2014-12-16

  Hej Ninnie!

  Tack för att du tänkt på oss. Bäste är att ringa direkt till vår mötesplats i Luleå. Här finns deras detaljer och ett nummer http://kommun.redcross.se/lulea/motesplatser/om-luleas-motesplatser/

  Mvh
  Luke Warren
  Röda Korsets Infoservice

 • Ninnie 2014-12-16

  Hej.

  En liten fråga. Hur har ni öppet mån tis innan nyår i Luleå. Kommer vara uppe och rensa ut i lägenheten och hsr endel saker som jag vill skänka till er. Finns de möjligheter att ni hämtar upp sakerna?

  Mvh ninnie

 • Fredrik Gladh, Infoservice 2014-12-16

  Hej Emma!
  Röda Korsets secondhandbutiker drivs av den lokala kretsen. De fördelar överskottet till verksamheter. Därför finns inte det svaret direkt på fördelningen. Målet är att alltid ha så låga kostnader så att vi kan få så stort överskott som möjligt. I många av butikerna finns också sociala verksamheter som träna svenska, mötesplats för ensamma äldre, EU migranter etc. Då möjliggör försäljningen att kunna ha en lokal att bedriva verksamheten i. På det sättet används medel för verksamhet i Sverige och allt skickas då inte till katastrofer internationellt.

 • Madeleine, Infoservice 2014-12-15

  Hej Moira!

  Va roligt att höra! Ja ring gärna butiken på 0707292709. Dem har öppet: ti-to 12-18, lö 12-15.

  Med vänliga hälsningar,
  Madeleine, Infoservice

< Föregående123456...
Stäng Gå till vår webshop och ge en gåva