Du är här: Startsida/Stöd oss /Företag/Bli Partner/ICA

ICA hjälper oss samla in pengar

Skicka till:

ICA och Röda Korset har samarbetat sedan många år tillbaka och tillsammans genomför vi varje år en rad olika insamlingaktiviteter som gör stor skillnad för människor både i Sverige och i andra länder.

Rödakorsknappen på pantautomaterna

Illustration pantknapp panta
Röda Korset samarbetar långsiktigt med ICA-handlarna och Tomra Systems AB som tillverkar burk-automater för att samla in pengar till hjälpverksamheten.

För Röda Korset är verksamheten med gula knappen ett sätt att visa att även små belopp bidrar till insatser för de mest utsatta. Därtill är kampanjen ett stöd till återvinning av förpackningar. 

Varje år slängs omkring 200 miljoner aluminiumburkar och PET-flaskor. Det motsvarar ett bortslösat pantvärde på cirka 190 miljoner kronor.

Här kan du läsa mer om rödakorsknappen

Exempel på tidigare kampanjer:

Vårkampanjen - för familjeåterförening

ICA samarbetade med oss i 2012 års vårkampanj som hade fokus på familjeåterförening och stöd till familjer som drabbats av krig och katastrof. Hundratusentals familjer söker efter sina nära och kära efter att ha splittrats av krig och konflikt. Röda Korset arbetar över hela världen för att hjälpa barn att hitta hem.

Michée återförenades med sin familj efter tre år av separation. Foto: bsmart
ICA har samarbetat med oss även under tidigare års vårkampanjer. Under kampanjen 2011 var Rödakorsknappen på pantautomater i ICA-butiker är ett exempel på ett mycket givande samarbete: under vårkampanjen uppmärksammade ICA-butikerna Röda Korsets pantknapp lite extra. Runt om i landet genomförde ICA tillsammans med Röda Korset också en pantaktivitet i butikerna som gav fler möjlighet att enkelt stödja Röda Korsets arbete.

Till kampanjen: Hjälp barn att hitta hem!

Julkampanjen - Aldrig ensam

Även i julkampanjerna har ICA varit med oss under en rad år. Under 2011 slog julens pantande höga rekord i alla butiker som har Röda Korsets pantknapp. Varmt tack till alla ICA kunder som under december 2011 pantade för nästan 600 000 kronor!

50-öresinsamlingen

Den 1 oktober 2010 togs 50-öringen ur bruk. 
Med hjälp av frivilliga rödakorsare hjälpte landets ICA-butiker till med att samla 50-öringar och tillsammans samlades det in 4 551 912 st. Pengar som kommer att göra nytta i vårt nationella hjälparbete.

 

Till ICA:s hemsida om vårt samarbete

Sidan ändrad den 21 augusti 2013