Stäng
Du är här: Startsida/Om oss/Jobba hos oss/Att jobba för Röda Korset

Att jobba för Röda Korset

Skicka till:

Här hittar du vanliga frågor och svar om att jobba och praktisera i Svenska Röda Korset. Du kan också registrera eller uppdatera ditt CV om du är intresserad av att jobba hos oss.

Registrera eller uppdatera ditt CV

Är du intresserad av att jobba för oss? Här kan du registrera ditt CV i vår söka-jobb-databas och du kan också uppdatera ditt CV om du redan har lagt in det tidigare. Klicka på någon av länkarna:

Yves Daccord, Chef ICRC
Uppdatera ditt CV Lägg in ditt CV

Jag vill arbeta för Svenska Röda Korset. Hur gör jag?

Vi föreslår att du regelbundet följer de annonser som vi lägger ut här på hemsidan och söker de specifika tjänster som kan passa dig.
Här hittar du de jobb som är aktuella just nu.

Kan jag skicka in en spontanansökan till Svenska Röda Korset?

Ja, det går bra: När du lägger in ditt CV i vår databas har du även möjlighet att registrera dig i Jobbagenten som meddelar dig via mail när en tjänst finns ledig som matchar din profil. Klicka på blå knappen i rutan här ovanför för att lägga in ditt CV i databasen.

Jag vill arbeta utomlands för Svenska Röda Korset. Hur går jag tillväga?

Rekrytering av rödakorsdelegater sker efter behov. Vi har i dag cirka 200 utbildade personer i vår delegatkår för internationella uppdrag. Dessa personer utgör med sina specialistkunskaper en resurs för det globala nätverket av rödakors- och rödahalvmåneföreningar och sänds ut vid behov för att arbeta i katastrofsituationer eller i utvecklingsprogram. 
Här kan du läsa mer om att jobba som rödakorsdelegat utomlands.

Praktik

Vilken slags praktik finns vid Svenska Röda Korset?

Vi kan i vissa fall erbjuda studiepraktik och arbetspraktik/-träning vid Röda Korset i Sverige.
Här kan du läsa mer om att praktisera hos oss.

Finns det möjlighet att praktisera utomlands eller åka utomlands som volontär?

Vi har tyvärr inte någon möjlighet att erbjuda praktikplatser utomlands eller ombesörja internationella frivilliguppdrag. Vår verksamhet är ofta sådan att det inte går att ta in personer som inte är "inskolade" som delegater och som därmed har gått igenom den utbildning, inklusive säkerhetsutbildning, som är obligatorisk för utlandsarbete.

Gällande volontärarbete finns det alltid en möjlighet att kontakta Röda Korset eller Röda Halvmånen i det land du vill åka till. 
Kontaktuppgifter till världens rödakors- och rödahalvmåneföreningar