Translate
Sök

Lär dig första hjälpen!

Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi räddar liv och ger hopp – varje dag, över hela världen. Att kunna och våga ge första hjälpen är ett konkret sätt att omsätta denna ambition i handling.

Svenska Röda Korset ger årligen tiotusentals människor kunskaper i första hjälpen och hjärt-lungräddning. Vi är den största utbildningsorganisationen inom området och ger såväl traditionella kurser som kortare informationstillfällen. Vår övergripande ambition är att stärka livssituationen bland de människor i samhället där behoven är som tydligast och resurserna som svagast. Därför fokuserar vi som organisation våra resurser på att utbilda allmänheten.

Första hjälpen i mobilen

Ladda ner vår Första hjälpen-app, så kan du lätt lära dig grunderna. Den är enkel, gratis och kan rädda liv.

För iPhone För Android

Privatpersoner och ideella föreningar

Just nu har vi ett mycket högt bokningstryck och därför kan vi i dagsläget tyvärr inte ta emot fler förfrågningar eller bokningar. Vi kan inte heller erbjuda någon väntelista – utan vi ber dig att återkomma med en ny förfrågan efter den 1 mars. Vi hoppas på din förståelse!

Läs mer

Företag och arbetsplatser

Röda Korset certifierar instruktörer som i egen regi utbildar exempelvis personalgrupper. Dessa instruktörer är kvalitetssäkrade av Röda Korset och genomför Röda Korsets mycket uppskattade utbildningar utifrån vår modell och kurslitteratur.

Boka en instruktör

Utbilda i egen regi

Vi certifierar instruktörer som vill genomföra utbildningar i egen regi eller som eget företag.

För grundskola

Som lärare kan du med hjälp av vår kurs Lev livet lära ut första hjälpen till barn och unga på mellan- och högstadiet.

Första hjälpen-grupper

Om du behöver boka Första hjälpare till ett event, litet som stort, är du välkommen att kontakta våra första hjälpen-grupper.

Fyll förbandslådan

I vår första hjälpen-shop hittar du allt från självhäftande bandage till hjärtstartare.