Du är här: Startsida/Engagera dig/Våra uppdrag/Besökare till ensamma i hemmet

Besökare till ensamma i hemmet

Besöksverksamheten bidrar till att stärka människors sociala relationer och bidrar positivt till hälsa och välbefinnande. Som besökare medverkar du till att skapa ett avbrott i vardagen. Röda Korsets besöksverksamhet har funnits under många år och verksamheten finns i flertalet kretsar. Observera att för detta uppdrag måste du ha fyllt 18 år.

Är du rätt person att vara besökare?

Hur kommer jag att bidra?

Som frivillig besöker du en eller flera personer som önskar få besök av en rödakorsfrivillig. Som besökare medverkar du till att skapa ett avbrott i vardagen genom till exempel samtal, högläsning, promenad, kafébesök eller annan aktivitet. Som besökare kan du också vara medföljare till apoteket, vårdcentral eller liknande. Som besökare förstår och accepterar du Röda Korsets arbetssätt och följer anvisningarna för Röda Korsets besöksverksamhet. Du samarbetar med din frivilligledare och andra frivilliga verksamma inom besöksverksamheten. Du deltar i nätverksträffar för frivilliga och verkar för att stämningen i frivilliggruppen är öppen och tillåtande.

Vilken kompetens och utbildning behöver jag?

Vi söker dig som har vana av och tycker det är intressant att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund. Du har dessutom kunskap och förståelse för olika behov och reaktioner, en god kommunikativ samt förmåga kan skilja på egna behov och andras. Därutöver ser vi gärna att du har kunskaper om/erfarenheter av olika kulturer språk, funktionsnedsättningar etc. Du är öppen för feedback och handledning

Du kommer att erbjudas utbildningar i Röda Korset för ditt uppdrag.

Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Människor med olika bakgrunder, etnicitet, kön, åldrar och funktionshinder breddar vår kompetens och vår förmåga att utföra vårt uppdrag. Du delar Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i frivilligarbetet.

Hur mycket tid behöver jag lägga på att vara frivillig?

Du besöker personen regelbundet enligt överenskommelse dock minst en gång i månaden. För uppdraget deltar du även i obligatorisk utbildning och introduktion.

Sök uppdrag

Det finns många olika typer av frivilliguppdrag i Röda Korset. Sök uppdrag som besökare där du bor.

Besöksverksamhet
Sök uppdrag här
Sidansvarig Lena Tynnemark
E-post: lena.tynnemark@redcross.se
Sidan ändrad den 29 oktober 2010
Etiketter:
Eller
Kontrollord: BNRC

Kommentarerna ska hålla en respektfull ton och får inte innehålla förolämpningar eller förtal. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.

 • Lena Tynnemark 2012-03-26

  Vad roligt att ni är flera som vill engagera er i besöksverksamheten!
  Det är den lokala föreningen, det vi kallar för krets som är ansvarig och organiserar verksamheterna. Så det enklaste är att kontakta den närmaste kretsen direkt. Gå in på Redcross.se och klicka dig fram till kretsen. Skulle du inte hitta rätt så är du förstås välkommen att skicka ett mail till mig så ska jag förmedla kontakten vidare till rätt krets. Lycka till! Vänliga Hälsningar, Lena

 • aina hofsten 2012-02-28

  Är intresserad av att gå hem till gamla och prata med de. Gärna i Åkersberga området eller nära vid Östra station.
  MVH/Aina

 • gerd.jonsson@huddinge.se 2012-01-10

  Skulle vilja bli frivillig för Röda korset i Hammarbysjöstad eller med omnejd. Promenad , besöka en äldre person eller en läse stund.
  MVH / Gerd

 • Lena Tynnemark Konsulent i Röda Korset 2011-04-19

  Hej Carina,
  Röda Korset är öppet för alla och vi tror och vet att alla människor har något att ge och bidra med! Det finns en mängd olika frivilliguppdrag inom Röda Korset och kanske kan du hitta något som passar just för dig. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med den lokala föreningen det vi kallar för Rödakorskrets i den kommun där du bor för att prata med dem om vad du vill och kan bidra med. Förutsättningarna och kraven för frivilliguppdragen varierar, som frivillig får du introduktion till uppdraget och också möjlighet att delta i kurser som är anpassade för de olika verksamheterna.
  Lycka till och fortsätt att vara en ”obotlig optimist”
  Hälsningar Lena

 • carina fridehäll 2011-04-06

  Har mycket att ge! Är en (ofrivilligt) barnlös kvinna på 48 år, dessutom sjukpensionär... Hur kan jag ha nåt att ge, det har jag frågat mig många gånger o gör det hela tiden - men jag är en obotlig obotlig optimist - det ska gå! Mitt liv har varit så deppigt många gånger, att inte kunna få barn o dessutom få en nackskada... Vad är meningen med livet då? Vad kan en sån som jag göra, är Röda Korset nåt för mig??? Kram Carina