Stäng
Du är här: Startsida/Engagera dig/Våra uppdrag/Besökare till ensamma i hemmet

Besökare till ensamma i hemmet

Skicka till:

Besöksverksamheten bidrar till att stärka människors sociala relationer och bidrar positivt till hälsa och välbefinnande. Som besökare medverkar du till att skapa ett avbrott i vardagen. Röda Korsets besöksverksamhet har funnits under många år och verksamheten finns i flertalet kretsar. Observera att för detta uppdrag måste du ha fyllt 18 år.

Är du rätt person att vara besökare?

Hur kommer jag att bidra?

Som frivillig besöker du en eller flera personer som önskar få besök av en rödakorsfrivillig. Som besökare medverkar du till att skapa ett avbrott i vardagen genom till exempel samtal, högläsning, promenad, kafébesök eller annan aktivitet. Som besökare kan du också vara medföljare till apoteket, vårdcentral eller liknande. Som besökare förstår och accepterar du Röda Korsets arbetssätt och följer anvisningarna för Röda Korsets besöksverksamhet. Du samarbetar med din frivilligledare och andra frivilliga verksamma inom besöksverksamheten. Du deltar i nätverksträffar för frivilliga och verkar för att stämningen i frivilliggruppen är öppen och tillåtande.

Vilken kompetens och utbildning behöver jag?

Vi söker dig som har vana av och tycker det är intressant att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund. Du har dessutom kunskap och förståelse för olika behov och reaktioner, en god kommunikativ samt förmåga kan skilja på egna behov och andras. Därutöver ser vi gärna att du har kunskaper om/erfarenheter av olika kulturer språk, funktionsnedsättningar etc. Du är öppen för feedback och handledning

Du kommer att erbjudas utbildningar i Röda Korset för ditt uppdrag.

Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Människor med olika bakgrunder, etnicitet, kön, åldrar och funktionshinder breddar vår kompetens och vår förmåga att utföra vårt uppdrag. Du delar Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i frivilligarbetet.

Hur mycket tid behöver jag lägga på att vara frivillig?

Du besöker personen regelbundet enligt överenskommelse dock minst en gång i månaden. För uppdraget deltar du även i obligatorisk utbildning och introduktion.

Sök uppdrag

Det finns många olika typer av frivilliguppdrag i Röda Korset. Sök uppdrag som besökare där du bor.

Besöksverksamhet
Sök uppdrag här
Sidansvarig Lena Tynnemark
E-post: lena.tynnemark@redcross.se
Sidan ändrad den 29 oktober 2010
Etiketter: