Stäng
Du är här: Startsida/Engagera dig/Våra uppdrag/Besökare på äldreboende

Besökare på äldreboende

Rödakors frivillig gör besök på äldreboende. Frivillig inom Röda Korset gör ett besök på ett äldreboende i Köpingebro. Foto: Torbjörn Andersson
Skicka till:

Besöksverksamheten bidrar till att stärka människors sociala relationer och bidrar positivt till hälsa och välbefinnande. Som besökare medverkar du till att skapa ett avbrott i vardagen. Röda Korsets besöksverksamhet har funnits under många år och verksamheten finns i flertalet kretsar. Observera att för detta uppdrag måste du ha fyllt 18 år.

Är du rätt person att besöka äldre?

Hur kommer jag att bidra?

Gruppen besöker boendet och arrangerar aktiviteter för de boende och/eller genomför enskilda besök till personer på boendet till dem som önskar detta. Exempel på aktiviteter är: promenader, sång och musik, högläsning, "sittgympa" etc. Som besökare förstår och accepterar du Röda Korsets arbetssätt och följer anvisningarna för Röda Korsets besöksverksamhet. Du samarbetar med din frivilligledare och andra frivilliga verksamma inom besöksverksamheten. Du deltar i nätverksträffar för frivilliga och verkar för att stämningen i frivilliggruppen är öppen och tillåtande.

Vilken kompetens och utbildning behöver jag?

Vi söker dig som har vana av och tycker det är intressant att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund. Du har även kunskap och förståelse för olika behov och reaktioner, en god kommunikativ förmåga samt en förmåga att planera och genomföra olika typer av aktiviteter i grupp eller enskilt. Du tycker om att arbeta i grupp och har lätt för att samarbeta. Därutöver ser vi gärna att du har kunskaper om/erfarenheter av olika kulturer, språk, funktionsnedsättningar etc. Du är öppen för feedback och handledning.

Du kommer att erbjudas utbildningar i Röda Korset för ditt uppdrag.

Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Människor med olika bakgrunder, etnicitet, kön, åldrar och funktionshinder breddar vår kompetens och vår förmåga att utföra vårt uppdrag. Du delar Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i frivilligarbetet.

Hur mycket tid behöver jag lägga på att vara frivillig?

Aktiviteterna/besöken genomförs regelbundet och i dialog med de boende och personalen minst en gång i månaden. För uppdraget deltar du även i obligatorisk utbildning och introduktion.

Sök uppdrag

Det finns många olika typer av frivilliguppdrag i Röda Korset. Sök uppdrag som besökare där du bor.

Besöksverksamhet
Sök uppdrag här
Sidansvarig Lena Tynnemark
E-post: lena.tynnemark@redcross.se
Sidan ändrad den 29 oktober 2010
Etiketter: